follow us at Twitter
follow us at Facebook

De frisse blik

Bij De frisse blik leer je kritisch kijken door met film, interview en montage aan de slag te gaan!

 

De frisse blik zet film niet alleen in als educatief middel, maar ook als element om verbindingen te leggen tussen mensen en daarmee de sociale cohesie te vergroten. 

 

Lees hier verder.

                      

 

"Het opende toch wel mijn ogen; dat de media ons zó manipuleren! Het was dus leerzaam, maar ik heb ook heel veel gelachen om de filmpjes." (Floris, 3 HAVO)

Nog maar een aantal plaatsen beschikbaar voor het project 'Wat is Waar? Nieuws!'

Nog maar een aantal plaatsen beschikbaar voor het project 'Wat is Waar? Nieuws!'

Er zijn nog een aantal gesubsidieerde plekken over voor het project 'Wat is Waar? Nieuws!'

Dit project gaat over de totstandkoming van en beeldvorming in het nieuws. Leerlingen leren kritisch kijken naar het nieuws en maken een eigen nieuwsreportage in samenwerking met het Jeugdjournaal. Er is nog maar een beperkt aantal gesubsidieerde plekken beschikbaar dus meld je snel aan! Voor meer informatie, klik hier


Het belangrijkste dat ik heb geleerd is....'dat bijna alles wordt gemonteerd en dat je nu anders kijkt naar tv'. (Charity, 13 jaar)

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De twee leukste /mooiste /grappigste /beste films van ons nieuwe project Wat is waar? Nieuws! staan vanaf nu elke week op de website van het Jeugdjournaal en op onze Facebookpagina.

Deze week komen de filmpjes van de H.M. van Randwijkschool uit Ilpendam. De winnaars zijn Nique, Maud, Romina en Maartje. Ze interviewen mensen naar aanleiding van het nieuws over de Olympische Spelen.

Bekijk de films hier.

"Ik heb de filmpjes op Youtube aan mijn familie laten zien en die begrepen niet hoe kinderen zoiets kunnen maken... " (Julia, groep 8)

Pareltjes van De frisse blik

Vaak komen we tijdens onze filmprojecten kleurrijke figuren tegen op straat. Deze mevrouw in Bergen vraagt zich af wat 'De frisse blik' eigenlijk betekent…

(Interview/Camera: Olivier, Mila & Sara)

 "Een prachtige impuls voor structureel gebruik maken van film als informatieverwerking. Uitdagender onderwijs bestaat er niet!" (André Lammers, directeur Dr. H. Bavinckschool)

Schrijf je nu in voor 'VIPclip' en 'iDocu'!

Schrijf je nu in voor 'VIPclip' en 'iDocu'!

De frisse blik en IDFA hebben hun krachten gebundeld op het gebied van documentaire en filmeducatie. Resultaat: de workshop 'VIPclip' en het filmproject 'iDocu' rondom het thema 'identiteit'. Bij 'VIPclip' maken leerlingen met de iPad een mini-documentaire en bij 'iDocu' trainen we de docenten om zelf een filmproject te kunnen uitvoeren met hun leerlingen. De inschrijvingen voor het schooljaar 2013/2014 zijn nu geopend! Voor meer informatie, klik hier.