follow us at Twitter
follow us at Facebook

De frisse blik

Bij De frisse blik leer je kritisch kijken door met film, interview en montage aan de slag te gaan!

 

De frisse blik zet film niet alleen in als educatief middel, maar ook als element om verbindingen te leggen tussen mensen en de sociale cohesie te vergroten.

 

Lees hier verder.

"Het opende toch wel mijn ogen; dat de media ons zó manipuleren! Het was dus leerzaam, maar ik heb ook heel veel gelachen om de filmpjes." (Floris, 3 HAVO)

                      

 

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is....'dat bijna alles wordt gemonteerd en dat je nu anders kijkt naar tv'. (Charity, 13 jaar)

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De twee leukste /mooiste /grappigste /beste films van ons nieuwe project Wat is waar? Nieuws! staan vanaf nu elke week op de website van het Jeugdjournaal en op onze Facebookpagina.

Deze week komen de filmpjes van de H.M. van Randwijkschool uit Ilpendam. De winnaars zijn Nique, Maud, Romina en Maartje. Ze interviewen mensen naar aanleiding van het nieuws over de Olympische Spelen.

Bekijk de films hier.

"Ik heb de filmpjes op Youtube aan mijn familie laten zien en die begrepen niet hoe kinderen zoiets kunnen maken... " (Julia, groep 8)

Pareltjes van De frisse blik

Vaak komen we tijdens onze filmprojecten kleurrijke figuren tegen op straat. Deze mevrouw in Bergen vraagt zich af wat 'De frisse blik' eigenlijk betekent…

(Interview/Camera: Olivier, Mila & Sara)

 "Een prachtige impuls voor structureel gebruik maken van film als informatieverwerking. Uitdagender onderwijs bestaat er niet!" (André Lammers, directeur Dr. H. Bavinckschool)

Nieuwe cursussen Reportagemaken bij Studio Bromet

Nieuwe cursussen Reportagemaken bij Studio Bromet

Studio Bromet biedt weer een aantal inspirerende cursussen reportagemaken aan! Bij Studio Bromet leiden we mensen op zodat ze zelfstandig programma's of bedrijfsfilms kunnen maken. Daarbij komen alle facetten van het vak aan bod: van research tot montage en van cameratechniek tot interviewen. Al onze cursussen worden afgesloten met een zelfgemaakte film. Kijk op Studio Bromet voor een overzicht van ons actuele cursusaanbod.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is....’dat als ik iets kijk op tv, dan denk ik telkens automatisch of het nou echt of nep is, of ze hebben gemonteerd’ (Yasmine, 11 jaar)