follow us at Twitter
follow us at Facebook

De frisse blik

Boek voor 30 september een workshop met het Cultuurkaarttegoed 2013/2014!

Boek voor 30 september een workshop met het Cultuurkaarttegoed 2013/2014!

Eind september verloopt het cultuurkaart tegoed 2013-2014. In totaal blijkt er ruim 4,5 miljoen euro nog niet te zijn besteed. (bron: CJP, peildatum 19 aug 2014)

Schooltegoed afkomstig van de bijdrage OCW is geldig tot 30 september 2014. Daarna vervalt het.

 

Steeds meer middelbare scholen nemen de workshops van De frisse blik structureel op in het curriculum van hun school. Zij vinden het van belang dat hun leerlingen kritisch leren kijken naar non-fictie televisie  en zelf met film, interview en montage aan de slag gaan.


Reineke Hesselt van Dinter (Docent Muziek/CKV, jaarlaag en zorgcoördinator Hyperion Lyceum) vertelt: ’Vorige week heeft De frisse blik al onze derde klassen les gegeven. De leerlingen hebben met een enorm plezier gewerkt en prachtige films gemaakt. Doordat de trainers van De frisse blik zo goed omgaan met de kinderen en inspelen op hun niveau durf ik het helemaal uit handen te geven. Ze mochten werken met de mooie apparatuur die De frisse blik meenam en kregen daarin alle vrijheid en vertrouwen. Mijn leerlingen voelden zich  gezien en op hun gemak waardoor ze echt gingen experimenteren en de diepte in gingen met hun films. Heel mooi om te zien. De professionaliteit en degelijkheid van De frisse blik, zowel didactisch als creatief en organisatorisch maakt het heel prettig om ze de school binnen te halen.’


De workshops kunnen in de rest van dit schooljaar uitgevoerd worden.


Kijk hier voor een overzicht van de workshops.

"Het opende toch wel mijn ogen; dat de media ons zó manipuleren! Het was dus leerzaam, maar ik heb ook heel veel gelachen om de filmpjes." (Floris, 3 HAVO)

Bij De frisse blik leer je kritisch kijken door met film, interview en montage aan de slag te gaan!

 

De frisse blik zet film niet alleen in als educatief middel, maar ook als element om verbindingen te leggen tussen mensen en de sociale cohesie te vergroten.

 

Lees hier verder.

                      

 

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is....'dat bijna alles wordt gemonteerd en dat je nu anders kijkt naar tv'. (Charity, 13 jaar)

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De frisse blik & Het Jeugdjournaal

De twee leukste /mooiste /grappigste /beste films van ons nieuwe project Wat is waar? Nieuws! staan vanaf nu elke week op de website van het Jeugdjournaal en op onze Facebookpagina.

Deze week komen de filmpjes van de H.M. van Randwijkschool uit Ilpendam. De winnaars zijn Nique, Maud, Romina en Maartje. Ze interviewen mensen naar aanleiding van het nieuws over de Olympische Spelen.

Bekijk de films hier.

"Ik heb de filmpjes op Youtube aan mijn familie laten zien en die begrepen niet hoe kinderen zoiets kunnen maken... " (Julia, groep 8)

Pareltjes van De frisse blik

Vaak komen we tijdens onze filmprojecten kleurrijke figuren tegen op straat. Deze mevrouw in Bergen vraagt zich af wat 'De frisse blik' eigenlijk betekent…

(Interview/Camera: Olivier, Mila & Sara)

 "Een prachtige impuls voor structureel gebruik maken van film als informatieverwerking. Uitdagender onderwijs bestaat er niet!" (André Lammers, directeur Dr. H. Bavinckschool)

Nieuwe cursussen Reportagemaken bij Studio Bromet

Nieuwe cursussen Reportagemaken bij Studio Bromet

Studio Bromet biedt weer een aantal inspirerende cursussen reportagemaken aan! Bij Studio Bromet leiden we mensen op zodat ze zelfstandig programma's of bedrijfsfilms kunnen maken. Daarbij komen alle facetten van het vak aan bod: van research tot montage en van cameratechniek tot interviewen. Al onze cursussen worden afgesloten met een zelfgemaakte film. Kijk op Studio Bromet voor een overzicht van ons actuele cursusaanbod.