follow us at Twitter
follow us at Facebook

De frisse blik

Bij De frisse blik leer je kritisch kijken door met film, interview en montage aan de slag te gaan!

 

De frisse blik zet film niet alleen in als educatief middel, maar ook als element om verbindingen te leggen tussen mensen en de sociale cohesie te vergroten.

 

Lees hier verder.

"Het opende toch wel mijn ogen; dat de media ons zó manipuleren! Het was dus leerzaam, maar ik heb ook heel veel gelachen om de filmpjes." (Floris, 3 HAVO)

                      

 

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is....'dat bijna alles wordt gemonteerd en dat je nu anders kijkt naar tv'. (Charity, 13 jaar)

Begrijpend kijken

de Volkrant, 20 februari 2015
de Volkrant, 20 februari 2015

Onze directeur Lucas Westerbeek schreef op de opiniepagina van de Volksrant over onze visie op 'begrijpend kijken'.

 

Leerlingen leren op school tekstverklaren, samenvatten, artikelen analyseren en boeken lezen. Ze leren hoe schrijvers manipuleren met taal. Het hedendaags onderwijs leidt jongeren nog steeds op, zoals ik in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw ben opgeleid: louter tekstueel. Over beeld leren ze niets.

 

Je kan het stuk hier helemaal lezen.

 "Een prachtige impuls voor structureel gebruik maken van film als informatieverwerking. Uitdagender onderwijs bestaat er niet!" (André Lammers, directeur Dr. H. Bavinckschool)

De frisse blik is partner van Het Amsterdams Filmmenu

"Alles wat de media vrijgeven kan gemanipuleerd zijn, het hoeft niet waar te zijn. Ze geven je al een mening over iets." (Ryan, VWO 3)

De frisse blik is partner van Mediawijzer